Europa Văzută de Sus - România

Pe 20 septembrie 2022 a avut loc premiera celui mai important proiect în care am fost implicat până acum: am filmat pentru documentarul National Geographic “Europe From Above” despre România, care va fi difuzat în toate țările în care există National Geographic Channel (și online prin Disney Plus, deși încă nu știu când va apărea și acolo…).

Am filmat pentru ei anul trecut dar, așa cum se întâmplă de obicei cu astfel de proiecte, nu am avut voie să vă spun despre el până acum. Împreună cu echipa mea, ne-am ocupat de filmările integrale (aeriene și de la sol) a ​patru din “poveștile” prezentate în documentar: agricultura în România (floarea soarelui), Palatul Parlamentului, construcția Catedralei Neamului și despre Salina Turda – care a fost cea mai solicitantă filmare pe care am realizat-o până acum. De ce? Pentru că a însemnat o mulțime de filmări cu drona în subteran (în lumină foarte slabă și fără GPS), fiind totodată și prima astfel de filmare din toată seria Europe From Above în care “above” a însemnat, de fapt, “underground”. O experiență în sine, pe care nu o voi uită niciodată!

Bineînțeles, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără echipa din spate, formată în special din profesioniștii de la Windfall Films din UK (casă de producție a seriei pentru NG) și echipa Fixer România care a propus locațiile și contactele pentru fiecare filmare, dar și cei cu care am lucrat efectiv în fiecare loc, pe care i-am filmat pentru documentar, cu care am comunicat și lucrat exemplar și cărora trebuie să le mulțumesc.

Așadar, dacă nu ai văzut încă documentarul în seara premierei, urmărește National Gheographic Channel pentru că va fi dat și în reluare.

Iată trailerul:

Și câteva imagini de la filmări:

Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania Europa Vazuta de Sus - Romania

Europa Văzută de Sus - România