Fotografie de produs pâine de Boca

Tocmai am terminat de fotografiat un proiect care mie mi-a plăcut foarte mult (și de aceea deja scriu aici despre el). Am avut de fotografiat un produs pe atât de simplu și de banal, pe atât de interesant: șase feluri de pâine de la un producător local din Motru, brutăria Oxaton – Pita de Boca, ce vinde produsele prin Carrefour. Mi-a plăcut mult colaborarea cu ei și a fost genul de proiect care a început așa cum mi-ar plăcea să fie toate: mi-au dat mână liberă să organizez ședința foto așa cum cred eu, au avut încredere că va ieși bine. Iată ce mi-a zis Andrei, proprietarul brutăriei în prima discuție pe care am avut-o:

Am văzut pe Facebook proiectele tale anterioare, mă aștept să iasă bine [fotografiile]. Background-ul poți să îl gândești cum vrei.

Prin background, el s-a referit, bineînțeles, la fundalul și decorul fotografiilor, ce urma să pun pe lângă pâine, ca să facem fotografiile mai interesante. I-am propus să mergem pe două variante: pe un decor în culori deschise și pe un decor în culori închise, în speță alb și negru, care să creeze contrast și să pună în valoare pâinea. Cu elemente simple de recuzită și decor, transmițând simplitate, la fel ca și rețetele lor, având totodată o imagine modernă, fără elemente care să ne ducă cu gândul la ceva tradițional (precum o rețetă tradițională de făcut pâine). Mi-a spus că pâinea făcută de ei nu conține decât sare, apă și făină (citez: “fără E-uri, coloranți, amelioratori de panificație, potențiatori de arome sau alte chimicale”), așadar am decis să transmitem asta și în fotografii. Cu o iluminare simplă, dar care să pună în valoare forma și textura pâini, atât la exterior cât și la interior. Fiind 6 sortimente, din care două sortimente de pâine cu măsline și ceapă, am adăugat în decor și aceste elemente.

Ce a ieșit, iată mai jos câteva dintre fotografiile acestei ședințe foto. Care vi se par mai potrivite? Cele pe fundal închis sau deschis?

Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca Fotografie de produs pâine de Boca